Vy to umíte tak pojmenovat. Že je to najednou jasné a jednoduché.

Vždy, když k Vám jdu na sezení, připadá mi, že se mi rozskočí hlava. Je mi hrozně. Všechno je tak složité a těžké. Pak se na to, co vše v hlavě – a teď už vím že nejen v hlavě, ale také v těle – nosím, spolu podíváme. Vy jen přeříkáte to, co jsem Vám tak složitě řekla, ale když to slyším od Vás, je to najednou také jednodušší. Lépe se mi dýchá, není to tak náročné, bezvýchodné a těžké. A nejlepší na tom je, že už se mi daří v každodenním životě se na životní situace dívat také tak nějak jiným, rozšířenějším pohledem, Najednou to není tak složité, když se člověk umí lépe orientovat v tom, co dělá, co cítí, co potřebuje.

Psychoterapie není o tom radit, či dávat nějaké návody na šťastný život. Psychoterapie je také o tom, dávat klientům jiný úhel pohledu. Pomoct pojmenovat složité situace jednoduše. Pochopit spolu s klientem, o co opravdu v jejich životním příběhu jde. Pomoc jim společně vyjít na kopec, rozhlédnout se z nadhledu, nadechnout se čerstvého vzduchu a potom zase sejít do údolí, ale již zorientovanou mapou.

Postupně klient umí na kopec vylézt sám, v mapě se zorientovat i bez terapeuta a tím žít mnohem svobodnější, plnohodnotnější a v mnoha ohledech jednodušší život. A takové nadechnutí kolikrát uleví i od neustále staženého břicha, plného stresu z úzkostí, které se dostaví vždy, když máme zúžený pohled – tedy nevidíme na cestu z nadhledu či více úhlů pohledu.

 

Máte-li zájem o služby Be Balanced, kontaktujte prosím recepci – tel. 607 225 006 nebo [email protected].

Potřebujete pomoci s tímto problémem?

Objednejte se k nám!
Kontaktujte nás telefonicky
+420 607 225 006