KOMBINOVANÁ PÉČE V BE BALANCED

hands-20333_640

Kombinovaná léčba psychosomatických obtíží

Tělo a duše jsou zcela neoddělitelné 2 části jednoho celku. Změna či diskomfort v jedné oblasti se odrazí a souvisí s druhou oblastí. Pokud se chceme obtíží zbavit, nestačí často pracovat jen na jedné oblasti. Mnohem efektivnější je léčit se komplexně. A proto takovou komplexní péči nabízíme.

Psychosomatický pacient je z našeho pohledu ten, který pro úspěšnou léčbu potřebuje v terapii oslovit více než jen jednu složku z bio-psycho-socio-spirituální jednoty.

Kombinovaná léčba je úspěšná u pacientů:

  • které trápí fyzická bolest bez jasné příčiny či se jí nedaří zbavit standardními postupy
  • kteří se chtějí bolestí a nepohody zbavit a nechtějí se smířit s tím, že “lepší už to nebude”, “to je věkem” či “naučte se s tím žít”
  • kteří se točí v opakovaných či vracejících se obtíží
  • u kterých byly psychické obtíže odstartovány tělesnými/pohybovými obtížemi a naopak

Kompetence terapeutů:

Jednotliví odborníci ctí hranice svých kompetencí. Náš tým se pravidelně setkává, sdílí kazuistiky, zkušenosti a ošetřuje možné rizikové děje v terapii.

Spolupráce terapeutů, týmové intervize a supervize

Terapeuti jsou v pravidelném kontaktu, aby se v postupu terapií sladili. Terapeuti v rámci komplexní péče mají zajištěnou pravidelnou supervizi. Terapeuti spolu sdílí jen to, na čem se domluví s klientem. Bezpečné prostředí pro klienta a vzájemná důvěra je naší prioritou.

Pokud Vy k tomu dáte souhlas, jste v péči i ve chvíli, kdy u nás zrovna nejste.

☎

Pokud máte zájem o kombinovanou terapii, objednejte se online, navíc se slevou, na psychoterapii a/či na fyzioterapii a napište do poznámky, že máte zájem o kombinovanou či komplexní péči.

KDYŽ K NÁM PŘICHÁZÍTE PŘEDEVŠÍM S FYZICKOU BOLESTÍ

….a tak trochu tušíte, že příčina nebude jen fyzická, Vaše první kroky budou směřovat nejspíše na FYZIOTERAPII.
  • Naši fyzioterapeuti Vám pomohou ulevit od fyzické bolesti. Často již při této fázi léčby dojde k nalezení zdánlivě nesouvisejících příčin – dávná operace, hospitalizace, úraz či nějaké omezení v dětství, trávicí obtíže atd.
  • Dojdete buď k úplné úlevě anebo úlevě dočasné a něco Vás jakoby vrací zpět.
  • Pak je dobré pokračovat dalšími cestami, které si vyberete.
  • Často se během práce s tělem klienta uvolní nějaká dávno zapomenutá traumata, bolesti, nedoléčené emoce. Někdy o tom nejde mluvit hned, nebo se Vám nechce, ale něco si již začne dít.
  • TERAPIE NA POMEZÍ TĚLA A DUŠE pomůže navázat kontakt s hluboko uloženými a nezpracovanými emocemi, traumaty, komplexy. Z naší nabídky je to např.: Alexandrova metoda, Kraniosakrální terapie, muzikoterapie, arteterapie.
  • Když už se lze dostat k tématům duševního charakteru blíže a lze o nich hovořit, pak je nejlepší čas na PSYCHOTERAPII. Přicházíte na témata, která Vám v životě dělají těžkosti a přivádí nejen k fyzickým potížím. Tato témata si v procesu psychoterapie zvědomíte, pochopíte a tím také vyléčíte šrámy na duši.

KDYŽ K NÁM PŘICHÁZÍTE PŘEDEVŠÍM S DUŠEVNÍ NEPOHODOU

Z velké části k nám přicházíte s fyzickou bolestí, která se buď podaří vyřešit čistě “fyzickou” cestou, či se postupně odkrývá přesah příčiny bolesti do psychické oblasti. Velmi často to ale probíhá úplně opačně.
Další část z Vás K NÁM PŘICHÁZÍ S ŽIVOTNÍMI ČI DUŠEVNÍMI TĚŽKOSTMI.
V průběhu PSYCHOTERAPIE si uvědomujete, že žijete v určité fyzické bolesti či omezení.
Zaměření na tělo ve FYZIOTERAPII může pomoci nejen odstranit fyzickou bolest. Kupodivu tato práce s tělem a jeho zcitlivěním může pomoci psychoterapeutickému procesu, který se může třeba i urychlit a zjednodušit.

Jak nedělat psychosomatiku…škola života a vlastní zkušenost terapeuta rozhodně nestačí!

Tento článek pojednává o tom, jak se často dělá tzv. psychosomatika, ale přitom bez jakéhokoliv vzdělání a kompetencí.

Psychosomatika je v současné době trendem. A to až takovým, že mnozí terapeuti hrdě hlásají, že dělají psychosomatiku. Ať už to jsou maséři, různí terapeuti manuálních metod až po fyzioterapeuty. Tito lidé často ale nemají v oblasti psychosomatiky žádné vzdělání. I přesto oslovují témata, která jsou zcela mimo jejich kompetence.

Jsou to takoví samozvaní psychoterapeuti, psychologové, kteří vycházejí ze “školy života” či z pouhé vlastní zkušenosti. Tím ale vystavují své klienty nebezpeční, které si kvůli své nevzdělanosti vůbec neuvědomují.

Nikdy nevíme, co se skrývá pod povrchem stabilizovaně vypadajícího člověka. Nevhodně volenou otázkou totiž mohou u klienta způsobit dekompenzaci stavu. A tito samozvaní odborníci si pak s danou situací neumí vhodně poradit. Pokud neznáte diagnostiku a dynamiku psychických stavů a poruch, pak intuice či vlastní zkušenost opravdu nestačí!

Proto u nás velmi dbáme na to, aby jednotliví odborníci pracovali v oblastech své kompetence a dokázali odhadnout, co už je mimo jejich kompetenci a klienta poslali k povolanému odborníkovi. Náš tým se pravidelně setkává, sdílí kazuistiky, zkušenosti a ošetřuje možné rizikové děje v terapii.

Potřebujete pomoci s tímto problémem?

Objednejte se k nám!
Kontaktujte nás telefonicky
+420 607 225 006